Även om det är sommar och semestertider börjar det bli mörkare kvällar. Endurosäsongen närmar sig och det är läge att se över din belysning. Du har flera olika alternativ att välja mellan när det gäller belysning för enduro. Nedan ser du exempel från de två populäraste tillverkarna som bägge är svenska. 

spotcobraxpand.jpg

LEDX - Marknadsledande

Cobra fick hösten 2019 en ny nättare ram utan skruvar vilket gör hållfastigheten på glaset ännu bättre och minimerar risken för sprickor som det tidigare varit en del problem med. Dessutom har lamporna bestyckats med den nya reflektorn, X-PAND, på en av linserna - vilket ger en unik spridning (brett och riktat nedåt). Dessutom har LEDX-lamporna fått något modifierad mjukvara till 2019 års versioner som ger längre batteritid.

Precis som tidigare rekommenderas XT60-kablarna för dig som åker enduro och vill ha kabel-drift från hojen, men lampan placerad på hjälmen. XT60-kontakterna underlättar i- och urkoppling vid depåstopp, samt fungerar som vurpkontakt. Har du inte uppgraderat till de nya kablaget eller kanske behöver extra batterier och laddare? Vi alla tillbehör till LEDX i lager!

Kom också ihåg att spana in LEDX hjälmbåge för smidig montering på de allra flesta hjälmar på marknaden. Bågen finns för 1 repektive 2 lampor och du hittar dem via dessa länkar. LEDX hjälmbåge singel, LEDX hjälmbåge dubbel.

Enduropaket från LEDX

  • Värstingalternativet, LEDX Enduro Kit Pro, som består av tre stycken LEDX Cobra 6500 och XT60-kablar är uppdaterat med de nya Cobra X-pand-lamporna
  • Vårt eget Kåsapket bestående av två LEDX Cobra-lampor - en på hjälmen, en på cykeln. + tillbehör
  • LEDX Enduro-kit, som består av två lampor och batterier och kablar (som Kåsapaketet men utan tillbehör)
  • Hjälmlampa LEDX Cobra, kit med en lampa + batteri/sladdar
  • Hjälmlampa LEDX Mamba, kit med en lampa + batteri/sladdar

Vill du ha en lampa som lyser mer långt finns LEDX Cobra 6500 Spot som har alla åtta dioder riktade rakt fram. En rekommenderad set-up är att ha en Cobra X-pand och en Cobra Spot på hjälmen, samt en Cobra X-pand på styret.

spotcobraxpand.jpg

M Tiger Sport - Utmanaren

2019 kom M Tiger Sport med sin värstinglampa Superion. Detta är en het utmanare till LEDX om marknades ljsstarkaste pannlampor. Till synes väldigt likvärdigt ljus som LEDX Cobra X-pand, men en helt annan prisbild - vilket gör Superion-lamporna till ett prisvärt alternativ.

Precis som med LEDX Cobra kan M Tiger Sport Superion drivas med både eget batteri och med motorcykelns batteri. Setupen blir därför ganska lika på de olika märkena. Det är vurpkontakt även på M Tiger Sports kablar.

M Tiger Sport har actionkamerafästen på sina lampor vilket gör att du kan använda dig av t.ex gopro-fästen på hjälmen för att sätta fast lampan.

Motorsportpaket från M Tiger Sport

Fler tips

Är du osäker? Läs vår köpguide om endurolampor!

Kolla även in vår kategori endurolampor och vår guide om 12V-drift.

Kika in vårt stora ljustest från oktober 2019.

Hos oss har du ALLTID FRI FRAKT och SNABBA LEVERANSER!  Beställer du innan kl 12.00 så skickar vi samma dag