LEDX 12V-drift

LEDX-lampor har en perfekt ljusbild när du rör dig fort på ett fordon. Ljusbilden är både bred och lång samtidigt och du slipper "tunnelseende" i och med den mycket väl avvägda ljusbilden. Dessutom underlättar det för dig som användare då det enkelt går att koppla in på en 12V-källa (likström) - så att du kan använda LEDX-lamporna på din Enduro, skoter, ATV eller som externt ljus där du nu behöver det.

För dig som Enduro-åkare finns det några speciellt framtagna kablar med XT60-kontakt, vilka LEDX rekommenderar om du har lampan på 12V-drift och placerad på hjälmen. Dessa kontakter är större och tydligare än de standardkontakter som finns på LEDX, och underlättar därför i depån när du behöver hoppa av och på din enduro. Med dessa kontakter undviker du att sätta kontakten fel eller ha sönder stiften i standard-kontakterna.

För att förklara hur man kan driva en LEDX på 12V-drift har vi gjort i ordning dessa kopplingsscheman. De sladdar med XT60-kontakt kan såklart även bytas ut mot standard-sladdar om så hellre önskas.

2-lampa-k%C3%A5pa-hj%C3%A4lm.jpg

2 st LEDX-lampor, en på kåpan och en på hjälmen

För att få detta att fungera behöver du utöver lamporna och dess fästen:

Koppla skyddskabeln (ART 170-5) från batteriet till lampan som är monterad på kåpan. Det kan vara bra att använda sig av vanliga buntband. Fäst även XT60-kontakten på ett lämpligt ställe för smidig i- och ur-koppling av förlängningskabeln (ART 170-2) som går till lampan du monterat på hjälmen.

1-lampa-hj%C3%A4lm.jpg

1 st LEDX-lamp på hjälmen

För att få detta att fungera behöver du utöver lampan och dess fäste:

Koppla skyddskabeln (ART 170-6) till batteriet och montera änden med XT60-kontakten på styret eller lämpligt ställe för smidig i- och ur-koppling av förlängningskabeln (ART 170-2) som går till lampan du monterat på hjälmen. Eftersom dessa båda kablar krävs för att det ska fungera har vi ett paket av dessa kablar:
LEDX Skyddskabel XT60 + förläningningskabel XT60 

1-lampa-k%C3%A5pa.jpg

1 st LEDX-lampa monterad på kåpan

För att få detta att fungera behöver du utöver lampan och dess fäste:

Koppla MC-kabeln (ART 170-4) från batteriet till lampan som är monterad på kåpan. Det kan vara bra att använda sig av vanliga buntband.