Det har varit hård åtgång på M Tiger Sports pannlampor nu i höst. Äntligen har vi fått hem fler lampor till vårt lager. Lagom till julhandeln.

Hösten populäraste lampa har varit DS-trail, en ljusstark lampa med batteriet i nacken på huvudställningen. Prisvärd, smidig och den levererar hela 1800 lumen på max-läget. En perfekt julklapp!

Svenska M Tiger Sports (tidigare BikeRay) tillverkar väldigt prisvärda pannlampor som levererar mycket ljus för pengarna. Högkvalitativa men lite billigare än största konkurrenten som är LEDX. Det finns många olika modeller, Nedan följer en liten sammanfattning om vad vi har för några lampor i lager: 

  • M Tiger Sports X10-EVO – Två dioder. Kompakt lampa med batteriet i nacken på huvudställningen. 1000 lumen och en smart dimmerfunktion som gör att du vrider fram önskad ljusstyrka. Går att köpa till större batteri och förlängningssladd för längre brinntid. Finns också i Ski by Night-version.

  • M Tiger Sports DS-trail – Två dioder. Liten och smidig med ”allt på huvudet”. Vill du ha samma ljusprestanda men lite mer flexibilitet och längre brinntid, rekommenderar vi vanliga DS med större batteri.

  • M Tiger Sport DS – Två dioder. Liten och smidig med lång batteritid. Lampan finns också i en variant med batteriet i nacken (DS-trail) där det är ett mindre batteri och kortare brinntid, samt utan tillbehör för montering på hjälm/styre. 
     
  • M Tiger Sport Theia – Tre dioder. En prisvärd mellanvariant som är en mycket bra avvägning mellan ljusprestanda och pris. Lämplig för eftersöksjakt, löptning och skidåkning.

  • M Tiger Sports Hyperion – Fyra dioder. För några år sedan var denna klassad som värstinglampa, vilket den praktiskt taget fortfarande är. Passar bra för enduro, MTB, nattorientering, eftersöksjakt, löpning, skidorientering mm.

  • M Tiger Sport Superion – Sju dioder. Här snackar vi verkligen värstinglampa! En potent kandidat till titeln marknadens ljusstarkaste lampa. I princip identisk ljusbild som konkurrenten LEDX Cobra i våra tester. En svaghet har varit brinntiden, men till årets pannlampssäsong har ett större batteri släppts (Superion Plus – 30 min längre brinntid på maxläget).


M Tiger Sports
 är generösa med tillbehör och till DS, Theia, Hyperion och Superion medföljer cykelhjälmsfäste och fäste för cykelstyre. Även ett fodral till batteriet som gör det möjligt att fästa batteriet runt ramen på din MTB t.ex. Vi rekommenderar emellertid att du köper BikeRay batterisele för att bära batteriet på ryggen. (Ordinarie pris 340 kr, vid köp av pannlampspaket 250 kr)

Alla M Tiger Sports ovan nämnda lampor är gopro-kompatibla. Dvs de sitter fast på huvudställningen med en skruv av samma mått som gopros tillbehör och fästen, vilket gör att man i princip kan använda alla goprofästen för att fästa lampan. Detta gör det framförallt smidigt att flytta lampan från huvudställning till t.ex. hjälmfästet eller till cykelstyrefästet. M Tiger Sports har ett eget gopro-hjälmfäste också. 

Smidiga och ljusstarka nyheter

Det finns även mindre och smidiga i M Tiger Sports sortiment. Höstens mest spännande nyhet på lampmarknaden är SEAL och SAS. Två nya och helt fantastiska multilampor med vitt, rött och grönt sken. Den mindre SAS levererar 600 lumen och den lite större SEAL levererar 1200 lumen. Perfekta för jakt, fiske, löpning och all typ av friluftsliv. Små lampor som är lämpliga att ha med sig vart man än går.

Motorsportpaket

Superion finns också att köpa i motorsportpaket för framförallt enduro. Där kan man välja på en, två eller tre lampor i sin setup, och även om man vill driva någon av lamporna med 12V från motorcykelns batteri. Se de tre paketen här

Vill du ha ännu mer kött på benen inför ditt lampköp?