LEDX Kaa 2000 WIDE
LEDX Kaa 2000 WIDE
LEDX Kaa 2000 WIDE
LEDX Kaa 2000 WIDE
  • LEDX Kaa 2000 WIDE
  • LEDX Kaa 2000 WIDE
  • LEDX Kaa 2000 WIDE

LEDX Kaa 2000 WIDE

3 450,00 kr

(inkl. moms)

217-1

Kaa Wide är en uppdatering av den populära Kaa-lampan, vilket är LEDX minsting. Passar perfekt för skidor, traillöp och orientering och är troligtvis marknadens starkaste lampa med batteriet på huvudet. Denna produkt har utgått ur sortimentet. Ersättare är LEDX Snook 2000 X-pand.

Slut i Lager

Kundtjänst (vardagar 8-15): 070-059 02 67

Snabba leveranser

Fri frakt

Säker E-handel

Meddela mig när tillgänglig

LEDX Kaa 2000 WIDE - kompakt värsting-pannlampa

Kaa Wide är en uppdatering av LEDX minsting. Lampan behåller sitt utseende från tidigare versionern men Wide har fått en ny lins som ger en bredare ljusbild. Wide är en nyhet hösten 2019!

Perfekt för dig som vill springa, prommenera i skogen eller andra aktiviteter där du använder lampan med huvudställning. Batteriet sitter på huvudställningen men kan enkelt tas loss och bäras i en ryggsele eller midjeväska, komplettera då med Förlängningskabel 100 cm

Ljusegenskaper för Kaa Wide

Uppdateringar säsong 2019–2020

Kaa Wide har fått en lite bredare spridning än tidigare versioner tack vare en optimerad spridningslins. Kaa kan nu också drivas av en extern strömkälla med högsta effekten direkt när lampan får ström som endast Cobra hade tidigare. (Kunden programmerar själv in det programläget). Reservtanken (när batteriet nästan är slut) har nu 2 lågeffekts-lägen viket ger ljus under ännu längre tid än tidigare. Drifttiden på lamporna ökar med några minuter.

LEDX Kaa lyser både långt och brett

Med LEDX unika sätt att tillverka pannlampor kan vi alltid välja den kombination av linser som passar bäst för varje lampa. Till LEDX Kaa har vi valt en bred och en smalstrålande för att både ge bra bredd och längd på ljuskäglan. Det är viktigt att ljuskäglan är bred i närområdet då det ger ett vilsamt ljus för ögonen och minskar bländningsrisken. En smal och lång ljusstråle ger möjlighet att upptäcka föremål på långt håll. Jämför med ljuset på en bil, halvljuset ger bredd och helljuset ger längden.

Effektlägen och batteritid

LEDX Kaa levereras med 3 olika effektlägen: 20%, 40% och 100%. På högsta effekt levererar lampan ett fantastiskt ljus i 1 tim och 35 minuter. På 40% räcker ljuset i 4 timmar och på 20% finns det ljus i 9 timmar. Om du önskar kan du även programmera om lampan i två ytterligare ljuslägen - 6% och 80%. På så sätt kan du få den batteritid du önskar.

När batteriet är nästan slut från de högre effektlägena går den automatiskt ner på lägsta effekt (1W), som en sorts reservtank, för att det ska finnas ljus att ta sig hem med. Den lyser då i ytterligare ca 30 min. Lampan kan dessutom programmeras till andra effektnivåer,

Smidig pannlampa

Kaa levereras med en lätt huvudställning i bred resår runt huvudet och ett textilband över huvudet, så att den inte ska falla ner i ögonen. Batteriet fästes på en platta i nacken så att både lampan och batteriet sitter direkt på huvudet. Det går även att komplettera med en förlängningskabel så att batteriet kan bäras i batterisele, ryggsäck eller i en ficka/midjeväska.

Både lampan och batteri går enkelt ner i t.ex. en jackficka när den inte används. Kaa är monterat på ett ergonomiskt lampfäste som följer huvudets form mycket bra. Fästpunkten för lampan är nära pannan och befinner sig nästan rakt under balanspunkten på lamphuset vilket gör lampan välbalanserad. Tillsammans med lampans låga vikt gör det att lampan är mycket stabil även vid löpning i tuff terräng.

Batteriindikator

En batteriindikator i 4 steg är inbyggd i lampan

Temperaturskydd

Lamphuset har ett skydd för överhettning, som stegar ner effekten i små steg ca 1/10 om temperaturen i lampan blir hög, när temperaturen sjunker höjs effekten igen.

Fakta LEDX Kaa 2000 WIDE

Vikt lamphus 43 g
Vikt lamphus + elektroniklåda 90 g
Vikt lampa + huvudställning 132 g
Vikt komplett huvuddel med huvudbatteri 282 g
Batterikapacitet (huvudbatteri) 38 Wh (10,8 V 3,5 Ah)
LED 2 st Cree XM-L U3
Färgtemperatur 5 600° Kelvin (dagsljus)
Linser 1 st mjuk rund
1 st spot

Storlek lamphus, bredd höjd djup                      64x38x31 mm.

Kabellängd från lamphuvud: 10 cm (ska du ha batteriet externt, dvs inte på huvudställning behöver du komplettera med en förlängningssladd)

Garanti 3 år!

Garantin är på 3 år och omfattar från och med säsongen 2017-2018 även laddare och batteri med en avräkning på batteriet med 1/3 efter ett år och 2/3 efter 2 år.

Effekt och brinntid

Gäller för medföljande batteri, 35 Wh.

Effekt Ljusflöde (max) Batteritid
17 W (100%) 2000 lm 1 h 35 min
14 W (80%) 1700 lm 2 h
7 W (40%) 1000 lm 4 h 10 min
3 W (20%) 350 lm 9 h
1 W (6%) 120 lm 25 h

 

Möjliga tillbehör att köpa till

LEDX pannlampor tillsammans med elektroniklådan (som fungerar som lampfäste) kan mycket enkelt flyttas till en hjälm, cykelstyre eller nästan vart du vill med hjälp av något av våra tillbehör. De olika fästena kan placeras nästan var som helst, ställas på ett bord hängas upp på väggen. Lampan kan därefter mycket enkelt flyttas mellan olika platser.


    • Batterisele, för att bära batteriet på ryggen (kräver förlängningskabel också)
    • Backup-batteri, reservtank för att driva lampan i lägsta effekt ("hitta hem")
    • Backup-ljus, extern ljuskälla
    • Hjälmfäste, för cykelhjälm, arbetshjälm, väggmontage etc
    • Fäste för cykelstyre, två olika dimensioner
    • Stort batteri, för dig som ska vara ute riktigt länge eller behöver ett extra
    • Förlängningssladd

Paketet levereras komplett med:

  • Lampa Kaa 2 000 WIDE
  • Litet batteri 10,8 V / 3,5 Ah / 38 Wh
  • Snabbladdare för batteri 10,8 V 2,2 A
  • Huvudställning light
  • Vadderad väska

Välj om du vill köpa med eller utan backup-batteri (litet batteri som kan användas i reserv om det stora tar slut)

DENNA LAMPA HAR UTGÅTT UR SORTIMENTET!

217-1