Petzl NAO
NAO, de olika delarna
Petzl NAO
NAO sensor
NAO Diagram
Nao på/av-knapp
NAO med toppband
NAO framifrån
Petzl NAO - Oscar Svärd
  • NAO, de olika delarna
  • Petzl NAO
  • NAO sensor
  • NAO Diagram

Petzl NAO

1 690,00 kr

(inkl. moms)

Denna modell har blivit ersatt av den nyare Petzl NAO 575

Slut i Lager

Kundtjänst (vardagar 8-15): 070-059 02 67

Snabba leveranser

Fri frakt

Säker E-handel

Meddela mig när tillgänglig

Uppladdningsbar pannlampa med självreglerande ljus, s.k. REACTIVE LIGHTING-teknologi. En perfekt pannlampa för orientering, skidor, löpning och andra fritidsaktiviteter, där du önskar en lätt, smidig och stark lampa.

 

Denna lampa har blivit ersatt av årets modell med 575 lumen som du hittar här

 

Mycket liten, lätt och smidig pannlampa som är perfekt för dig som vill ha en lampa för många olika aktiviteter. Mycket hög kvalitet och otroligt driftsäker lampa, som sitter skönt på huvudet. Perfekt lampa för t ex ungdomar. Laddas lätt i datorn eller via USB-sladd.

Denna lampa komhösten 2012 och vi på lampspecialisten.se har redan såltöver 100 lampor. Lampan fyller ett tydligt hål på marknaden - där kombinationen pris, ljusstyrka och smidighet inte funnits tidigare. Vi har självklart testat denna lampa och rekommenderar den till många kunder som behöver en lampa för många olika ändamål. Reactive-läget är inte optimalt för tex orientering och cykel, där man vill ha mycket ljus hela tiden, men väldigt bra att ha för tex promenader och arbete. Huvudselen är lätt att justera och sitter bra på huvudet. Den kan upplevas som hård på en del, men om du har en mössa eller buff under så är detta inget problem.


Ljusflödet och kraften från de två superdioderna anpassar sig automatiskt till användarens behov av ljus genom att ljusstyrkan anpassar sig efter hur mycket ljus som träffar den inbyggda ljussensorn. Det fungerar som så att om du lyser på något nära dig (t ex en bok) anpassar lampan ljuset efter ditt behov (lite ljus). Om du sedan vinklar upp lampan och lyser långt bort får du automatiskt mer ljus. Detta är perfekt för dig som använder lampan till en mängd olika aktiviteter och vill ha optimerat ljus och lång batteritid.

- anpassat och bekvämt ljus som inte bländar vid reactiv lightning-läget
- maximal “hands-free” tid
- ökad ljustid genom optimalt användande av energikällan

Skräddarsydd prestanda med OS by Petzl, dvs lampan går att programmera i datorn om man önskar mer avancerade inställningar.

 

För en demonstration: se videon nedan!

lampspecialisten.se omdöme:

En av våra favoritlampor och även en riktig storsäljare, trots att den bara funnits sedan 2012 på marknaden. Oerhört genomtänkt med sitt reactive-lightning, vilket sparar batterikapacitet. Lätt och smidig lampa som du kommer använda mycket just för dessa egenskaper. Spring, jobba, campa, åk skidor mm mm - denna funkar för det mesta! Ett litet minus på komforten på huvudselen, men detta vägs upp av prislappen.

 

Proffsutlåtande Oskar Svärd:

- Att ha en pålitlig och ljusstark pannlampa både vid långa träningspass i höstmörkret och på skidor betyder mycket. Petzl Nao är den absolut bästa pannlampan jag provat. Jag använder den hela tiden när jag är ute och åker i mörker. Lampan är lätt och smidig och är optimal att använda för skidåkare. Passformen är bra och enkel att justera. Anpassningen av ljusstyrkan gör att man har det ljus man behöver för stunden. Ett extra plus är ju också att man via en förlängningssladd kan ha batteriet nära kroppen när det är extra kallt ute, säger Oskar Svärd, trefaldig Vasaloppsvinnare och en av dominanterna i skidornas långlopps världscup.

 

Fakta:

Ljusflöde: 7-355 Lumen
Ljuskälla 2 Super-LED, en med vidvinkellins, en med fokuserad lins för länge avstånd.
Räckvidd: 9m -108m
Kapslingsklass: IP X4
Vikt inkl batterier: 187 g

3 års garanti

Brinntid Reactive Lighting-läge; mellan cirka 4 timmar och 30 minuter till cirka 8 timmar. Constant Lighting-läge: 1: 1 timma och 20 minuter. Ljusläge 2: 8 timmar.
Uppladdningsbart Li-ion batteri. 3,7 V 2300 mAh. Laddas enkelt med USB kabel.
Rek utpris: 1690:-

Tillbehör:

Li-Ion uppladdningsbart batteri ingår. Lampan laddas med USB-anslutning i datorn eller i nätadapter (ingår ej utan finns som tillbehör). Dock fungerar det att ladda i många andra laddare med USB-anslutning.

Levereras komplett med huvudställning och uppladdningsbart batteri.

 

Sladd för att kunna placera batteriet närmare kroppen - användbart under kalla dagar.

 

Denna modell har utgått!

 

 

Tillbehör