Svenska M Tiger Sports (tidigare BikeRay) tillverkar väldigt prisvärda pannlampor som levererar mycket ljus för pengarna. Högkvalitativa men lite billigare än största konkurrenten som är LEDX. Det finns många olika modeller, i denna nyhet fokuserar vi dock på de mer traditionella pannlamporna där man bär batteriet i en sele på ryggen. Detta är lampor för krävande aktiviteter som orientering, MTB, ridning, jakt, eftersök, enduro, skoter - där bra ljus är viktigt och därför motiverar att ha batteriet i en sele på ryggen.

  • M Tiger Sport DS – Två dioder. Liten och smidig med lång batteritid. Lampan finns också i en variant med batteriet i nacken (DS-trail) där det är ett mindre batteri och kortare brinntid, samt utan tillbehör för montering på hjälm/styre.
     
  • M Tiger Sport Theia – Tre dioder. En prisvärd mellanvariant som är en mycket bra avvägning mellan ljusprestanda och pris. Lämplig för eftersöksjakt, löptning och skidåkning.

  • M Tiger Sports Hyperion – Fyra dioder. För några år sedan var denna klassad som värstinglampa, vilket den praktiskt taget fortfarande är. Passar bra för enduro, MTB, nattorientering, eftersöksjakt, löpning, skidorientering mm.

  • M Tiger Sport Superion – Sju dioder. Här snackar vi verkligen värstinglampa! En potent kandidat till titeln marknadens ljusstarkaste lampa. I princip identisk ljusbild som konkurrenten LEDX Cobra i våra tester. En svaghet har varit brinntiden, men till årets pannlampssäsong har ett större batteri släppts (Superion Plus – 30 min längre brinntid på maxläget).


M Tiger Sports
är generösa med tillbehör och till alla modeller ovan medföljer cykelhjälmsfäste och fäste för cykelstyre. Även ett fodral till batteriet som gör det möjligt att fästa batteriet runt ramen på din MTB t.ex. Vi rekommenderar emellertid att du köper BikeRay batterisele för att bära batteriet på ryggen. (Ordinarie pris 340 kr, vid köp av pannlampspaket 250 kr)

Alla M Tiger Sports ovan nämnda lampor är gopro-kompatibla. Dvs de sitter fast på huvudställningen med en skruv av samma mått som gopros tillbehör och fästen, vilket gör att man i princip kan använda alla goprofästen för att fästa lampan. Detta gör det framförallt smidigt att flytta lampan från huvudställning till t.ex. hjälmfästet eller till cykelstyrefästet. M Tiger Sports har ett eget gopro-hjälmfäste också. 

Superion finns också att köpa i motorsportpaket för framförallt enduro. Där kan man välja på en, två eller tre lampor i sin setup, och även om man vill driva någon av lamporna med 12V från motorcykelns batteri. Se de tre paketen här

Vill du ha ännu mer kött på benen inför ditt lampköp?
– spana in våra köpråd och köpguider