Denna vinter har M Tiger Sports kommit med två mycket intressanta och kompetenta pannlampor för dig som gillar traillöpning, skidor, orientering, löpning, jakt och promenader i mörkret. Lamporna är ganska lika i upplägget med en allt-i-ett-lösning där man har både lampa och batteri på huvudställningen.

Vi har tittat närmare på dessa nyheter - X10-EVO och DS-trail och här nedan hittar ni vår slutsats kring de båda lamporna, samt en film där vi tittar närmare på hur de ser ut och lyser.

X10-EVO

M Tiger Sports X10-EVO är en uppdatering av den tidigare storsäljare X10. Den nya versionen från hösten 2019 ger nu 1000 lumen (istället för tidigare 700 lumen). Dessutom har detaljer som hölje kring lampa och inkapsling av batteri gjorts mycket proffsigare. Fördelarna med denna lampa är samma som tidigare - en oerhört smidig lampa, som ger tillräckligt mycket ljus för många olika användningsområden. Lampan lyser fullt tillräckligt för orientering, skidor, traillöpning och promenader. Den har två dioder och en styrka är att man kan välja om den ska lysa brett, långt eller brett/långt samtidigt. Ljuset är dessutom dimbart, vilket är mycket bra om man behöver spara batteri - eller inte behöver max ljusstyrka.

DS-trail

M Tiger Sports DS-trail är en vidareutveckling från den populära DS-lampan, där man gjort en smidig variant med både lampa och batteri på huvudet. DS lyser betydligt starkare än X10-EVO, men har en utbryten fjärrkontroll för elektroniken på huvudställingen - vilket inte gör den fullt lika smidig som X10-EVO. En fördel med denna lampa är att själva lamphuvudet kan flyttas genom actionkamera-snabbfästet, vilket för att den även kan användas för andra ändamål utan huvudställning (inga fästen följer dock med utan får köpas till). Användningsområdena är i övrigt samma som X10, men lämpar sig kanske ännu lite mer för jakt och orientering där man behöver mycket ljus.

Överlag två mycket uppskattade pannlampor som båda ger mycket ljus för pengarna. Båda varianterna har ju även funnits på marknaden en tid i andra utföranden, vilket även borgar för mycket bra kvalitet. 2 års garanti och grym service från M Tiger Sports är också en stor bonus!

Vilken ska man då välja? Som vid alla pannlampsköp handlar det främst om vad den ska användas till! Har du behov av mer ljus - välj DS trail. Har du inte behov av att maxa ljuset utan vill ha en riktigt bekväm och smidig lösning - välj X10-EVO.

Ljustest

Vi gjorde ett stort ljustest med säsongen 2019-2020 års pannlampor, ta del av det testet här.