LEDX Nya lampor hösten 2023

LEDX Nya lampor hösten 2023

Nu finns LEDX nya lampor ute till försäljning. Cobra generation 4 och Mamba generation 4 samt Snok som släpptes i början av året.

Den stora nyheten 2023 är att LEDX släppt sina generation 4-lampor Cobra och Mamba. Det är de tidigare och uppskattade modellerna som nu fått sig ett nytt utseende och bättre prestanda. Snok släpptes tidigare under året och den har vi fått testa under förra vintern. Alla lamporna är av hög kvalitet och LEDX lämnar 3 års garanti.

De nya lamporna är:

Cobra finns att med 106 Wh-batteriet eller det större 141 Wh-batteriet. Mamba kommer i paket med 106 Wh-batteriet och Snok har sitt 36 Wh-batteri. Alla lamporna kan använda varandras batterier. Om du vill ha riktigt lång batteritid för din Snok kopplar du in den på det största 141 Wh-batteriet t.ex.

Batterierna laddas via USB-C-PD-kabel och laddare som ingår i paketen. Det går inte att ladda med de tidigare snabbladdarna från LEDX.

LEDX har behållt sina kontakter vilket gör att de nya lamporna är kompatibla med de gamla batterierna och behöver du ett nytt batteri till en gammal lampa är de också kompatibla (Om lampan är köpt efter 2019).

Huvudställningen, Headgear Pro, är också ny för Cobra och Mamba. Det är yttligare en uppdatering av den tidigare uppskattade huvudställningen.

Prestanda

Cobra

Cobra levererar 7000 lumen + den nya boost-funktionen som ger ytterligare 500 lumen (boost aktiveras av ett dubbeltryck). Det är 6 st dioder (mot förra versionens 8 st dioder) som tillsammans ger en otrolig ljusbild och dessutom är lamphuset kompaktare och smidigare än tidigare. Det går att programmera effektlägena för lampan. Som standard är det 6%, 40% och 100%. Det finns en reservljusfunktion när batteriet börjar ta slut som stryper effekten till 700 lumen i första skede och sedan 350 lumen.

Mamba

Mamba har som max 4500 lumen med sina fyra dioder men även här finns en boost-funktion som ger ytterligare 500 lumen. Även här är lamphuset lite mer kompakt än tidigare. Det går att programmera effektlägena för lampan. Som standard är det 6%, 40% och 100%. Det finns en reservljusfunktion när batteriet börjar ta slut som stryper effekten till 400 lumen i första skede och sedan 150 lumen. I tabellen ovan syns även olika drifttider för olika storlekar på batterierna.

Snok

Snok levererar 2000 lumen som namnet avslöjar. Vi är mycket nöjda med de tester vi har gjort med lampan. Här sitter batteriet i nacken på huvudställningen och batteriet har små röda dioder som ger ett "bakljus" i antingen blinkande eller fast sken. Även Snok har programmerbara effektlägen och kommer med nummer 5 som standard. När det börjar bli tomt i batteriet går lampan ner i reservläge och lyser först med 400 lumen för att sedan gå ner till 100 lumen.

Tillbehör

Det finns massor av tillbehör till LEDX. Fästen för olika hjälmar, förlängningskablar och batterier. De nya lamporna har LX-fästen vilket gör att gamla fästen inte alltid fungerar.