LEDX Snok 2000 X-pand

LEDX Snok 2000 X-pand

En fantastisk nyhet från svenska LEDX - Snok 2000 X-pand. En kompakt och väldigt ljusstark lampa där batteriet sitter i nacken på huvudställningen. Sitter skönt på huvudet och har en bra ljusbild. Batteritiden är 90 min i max-läget, men går man ner i ljusstyrka får man fortfarande riktigt bra ljus men längre brinntid. Laddas med USB-C-kabel. Snok-kittet levereras elegant förpackad och den är lätt att montera ihop, ladda och börja använda. LEDX kvalitetsstämpel gör att den precis som tidigare modeller driftsäker och hanterar väder och vind lika bra som mörker. Snok har ett stryktåligt lamphus av aluminium och uppfyller kraven för IP65. Dessutom kan man använda batteriindikatorn på batteriet som rött ”bakljus” som antingen lyser eller blinkar.

LEDX kommer under 2023 presentera en hel del nyheter då alla lampor kommer uppdateras. Först ut är alltså minsta varianten Snok som ger 2000 lumen med X-pand-teknologi som ger en balanserad och behaglig ljusbild som känns naturlig att använda. Vi har testat denna lampa under de senaste månaderna och vi är imponerade! LEDX levererar åter igen en grym pannlampa. 

effektlägen ledx snok

Tabell effektlägen.

Ljuset, det kanske viktigaste, är riktigt bra på Snok-lampan. Rejält starkt och lyser både brett och långt. När vi har testat lampan är vi överrens om att 40%-läget är tillräckligt till det mesta. Det blir en avvägning om batteritid och lagom mycket ljus. När det är vinter och snö ute behövs mindre ljus än när det är ruggigt höstmörker.

Lampan har som standrard tre lägen (20% 400 lumen, 40% 950 lumen och 100% 2000 lumen) men det går att enkelt programmera om till lite olika inställningar där man som max kan ha fem effektlägen (5%, 20%, 40%, 75% samt 100%).

Med en förlängningskabel kan du dessutom välja att ha batteriet i en sele på ryggen, i fickan eller i ryggsäcken. LEDX större batterier är kompatibla och ger då Snok längre batteritid. Största batteriet och Snok-lampan kan vara en perfekt kombination för Nattvasan kanske? Alla nya LEDX-batterier har LX-connector och använder du dig av äldre batterier måste du använda dig av en adapter.

Användningsområden

LEDX står för kvalitet och Snok-lampan är inget undantag. Huvudställningen är skön och lampan i sig är lätt och smidig. Batteriet är ganska stort och kan upplevas som lite klumpigt. När vi har testat lampan fungerar den utmärkt för promenad och skidåkning, däremot skumpar den lite när man springer med den. Det senare är väldigt individuellt mellan olika individer och vi på lampspecialisten är lite tudelade just vad det gäller den biten då en av oss tycker den skumpar medan den andre tycker den fungerar mycket bra att springa med.

En av väldigt få svagheter är själva knappen på lampan, den sitter lite dåligt till och är lite bökig att hantera. Ofta blir det att man sätter handen för lampan så att man täcker ljuset när man ändrar läge. Det är dock ett litet problem och efter några gånger får man bättre kläm på hur man ska göra.

Massor av tillbehör

Alla nya LEDX-lampor laddas via USB-C-kabel och då väljer du själv vilken vägguttagsadapter du använder. LEDX har givetvis en egen vägguttagsadapter som går att köpa som tillbehör. En mycket bra funktion då den dyra modellanpassade laddaren försvinner. Om du redan har en laddare kan du köpa till en liten adapter som gör det möjligt att ladda nya lampan med gamla laddaren.

De nya LEDX-lampor kommer med LX-fäste, vilket är ett litet annorlunda fäste än vad LEDX haft tidigare och således kommer en hel del nya tillbehör fram. Ett speciellt jakt-paket finns med fästen till vapnet. De nya LEDX-batterierna har LX-mount-fästen vilket också är en nyhet. På hjälmfästen är det också LX-mount som gäller.

Se tillbehör till LEDX på vår kategorisida

Plus och minus

+

  • Kvaliteten
  • Ljusstyrkan och ljusbilden
  • Huvudställningen
  • Rött bakljus
  • USB-C
  • Massa tillbehör
  • Kompatibel med större batterier

-

  • Lampknappen
  • Lite klumpigt batteri

Inlägg publicerat 20 januari 2023