Svenska LEDX levererar högkvalitativa och högpresterande pannlampor. De har ett ganska enkelt och samtidigt genialiskt upplägg med tre lampmodeller. Kaa, Mamba och Cobra. Bra, bättre och bäst!

De grundmodeller som finns är:

Dessa modeller finns även i lite olika utföranden och med olika smarta tillbehör för att kunna användas till Enduro, Skoter och MTB t.ex. För enduro finns det speciallösningar där man har både två och tre Cobra-lampor som lyser upp skogen. Det finns även kablar med XT60-kontakter för smidig i- och urkoppling, samt att man kan välja att driva lampan med 12V. Spana in hela LEDX sortiment här.

LEDX har funnits med i ganska precis tio år och är fortfarande bäst i klassen när det gäller ljusstarka pannlampor av hög kvalitet. Lamporna kostar en hel del pengar, men det är välinvesterade pengar. Lägg därtill att lamporna utvecklas och tillverkas i Sverige. LEDX står för kvalitet och generösa garantier.

Den första LEDX-lampan (”Ursprungs-Cobran”) togs fram för nattorientering, där det ställs höga krav på ljusstyrka, batteritid och att lampan tål tuffa tag. Driftsäkerheten är en mycket viktig aspekt vid nattorientering, man vill inte bli ståendes i en mörk skog utan lyse. Vid de stora orienteringsstafetterna 10Mila och Jukola ser man till största del LEDX-lampor på topplagens löpare, även om det under de senare blir hårdare konkurrens från de andra tillverkarna.

2014 utökade LEDX till sortiment till de nuvarande tre modellerna Kaa, Mamba och Cobra. Sedan dess har dessa tre lampor uppdaterats eftersom och blivit lite lite starkare och även batteritiden har blivit bättre. Senaste uppdateringen kom hösten 2019 då ljusbilderna förbättrades med nya linser för dioderna, Kaa fick tillägget ”Wide” och Mamba och Cobra tillägget ”X-pand”.

Vill du ha ännu mer kött på benen inför ditt lampköp? 
– spana in våra köpguider.