NYA MC-KABLAR FRÅN LEDX MED XT60

Nyhet september 2018! Nu har vi de nya kablaget från LEDX med XT60-koppling i lager. Detta går att välja till vid ditt köp av hjälmlampa. Vi rekommenderar att om du kör lampan på kåpan så använder du standard och ska du ha lampan på hjälm med MC-drift väljer du XT60-kontakter.

LEDX nya kablage för 12V-drift kan beställas redan idag! Det har varit en önskan från Enduro-åkare för att underlätta i och ur-koppling vid depåstopp för att inte förstöra stiften på de äldre kablarna.

Vi rekommenderar paketet med en förlängningssladd 150 cm och med en skyddskabel (MC-kabel) för rabatterat pris på 799 kr just nu.

XT60-kontakter underlättar i- och urkoppling när du behöver hoppa av din Enduro. Ingen risk att stiften böjs med andra ord.

SÅHÄR FUNGERAR LEDX MC-KABEL

MC-kabeln skyddar lampan från tillfällig överspänning och kortslutning. Kabeln är 150 cm lång med en delningsbar kontakt i en ända och öppen förtennad tråd i den andra. Ansluts till polerna på ett 12V-batteri eller laddningsregulator och fästs med buntband eller liknande fram till styret. Laddningsregulatorns normala laddström får inte överstiga 15 V.

OBS! Kräver likström!

Köper du en LEDX-lampa utan batteri måste du driva din LEDX från deras egna MC-kabel! Annars gäller inte garantier för lampan och elektroniken kan lätt skadas vid användning av fel sladd!

Ska du ha lampan på kåpan rekommenderar vi att du köper den vanliga MC-kabeln med standardkontakt. MC-kabeln räcker upp till styret där du kopplar in den mot lampan. Ska du ha lampan på hjälmen rekommenderar vi den nya sladden med XT60-kontakt, som är lättare att hantera med handskar och minimerar risken att stiften böjs.