LEDX återgår till sin gamla kontakt

LEDX återgår till sin gamla kontakt

LEDX meddelar att LX-kontakten, inte uppfyller den höga standard som de vill att produktern ska hålla. Därför har de beslutat att återgå till den väl beprövade LEDX-kontakten som tidigare använts.


Så här skirver LEDX i ett pressmeddelande:

Vi på LEDX strävar ständigt efter hög kvalitet och utveckling av våra produkter för att möta både våra och våra användares högt uppsatta krav. Efter noggranna utvärderingar har vi kommit fram till att den senaste versionen av vår kontakt, LX-kontakten, inte uppfyller den höga standard som vi vill att våra produkter ska ha. Det har visat sig att det är möjligt att kortsluta batteriet genom att ansluta det åt fel håll när man ansluter det till lampan. Det finns ingen risk för personskada, men batteriet kan inte återställas.

Därför har vi beslutat att återgå till den väl beprövade kontakten som vi tidigare använt på våra produkter, den runda LEDX-kontakten. Vi vill också informera våra kunder om att de som har en produkt med den fyrkantiga LX-kontakten kan skicka in produkten till oss för kostnadsfri byte av kontakt. Detta gäller för alla batterier, kablar och lampor med den fyrkantiga LX-kontakten. Om du har köpt en produkt med LX-kontakt och vill ha den utbytt, kan du fylla i formuläret på vår hemsida https://ledx.se/service/ och skriva byte av LX-kontakt som kommentar. Du som återförsäljare uppmanas att ta kontakt med oss på LEDX för att få återstående lagervaror utbytta. Det gör ni genom att maila oss på info@ledx.se. Ange artikelnummer och antal så återkommer vi med retursedel.

Observera att alla våra batterier producerade from 2022 enbart får laddas via USB C laddare. Det är viktigt att notera att äldre batteriladdare med rund LEDX-kontakt inte får användas för att ladda nyare batterier.

Ladda ner Master Data och Replacement filen här