LEDX nya batterier 2023

LEDX nya batterier 2023

LEDX presenterar en hel del nyheter under våren 2023. Snok har vi testat och skrivit om redan. Även det två större modellerna Cobra och Mamba är på gång att släppas på marknaden.


Batterierna och lamporna från LEDX kommer framöver att ha LX-kontakt. Har du en gammal lampa, laddare eller batteri kan du fortfarande använda dessa med adapter som säljes som tillbehör.

Uppdatering september 2023: LEDX har gått tillbaka till sina egna kontakter och har inte LX-kontakter på till sina lampor och batterier.

Det stora batteriet som släppts våren 2023

De nya lamporna kommer att laddas via USB-C och på så sätt slipper man köpa en modellanpassad laddare. Givetvis har LEDX en egen laddare som går att köpa som tillbehör, den ingår inte i något lamp-paket.

Precis som tidigare kan du använda ett större batteri på till exempel din Snok-lampa för att öka batteritiden. Köper du ett nytt lamppaket från LEDX kan du du använda det gamla batteriet som reservbatteri med hjälp av adapter. (Det gäller dock att du har ett batteri från 2018 och senare). LEDX kommer endast att sälja batterier med LX-kontakt framöver när lagren på de gamla batterierna tar slut. Har du en gammal lampa och behöver nytt batteri får du således köpa ett nytt batteri och adapter.